Navrhujeme si kuchyň

Málokdo má peníze na to, aby si nechával dělat návrhy kuchyní a nábytku. Z vlastní zkušenosti víme, že zákazníci dokáží být sami velmi kreativní a šikovní a umí si navrhnout vlastní kuchyň, která je nejen velmi pěkná, ale i účelná a přesně vyhovuje jejich potřebám. Není problém upravit výšku pracovní desky, uspořádání kuchyně a jakékoliv další úpravy zákazníkovi přesně na míru. Pro inspiraci a základní informace o návrhu kuchyní se můžete podívat na článek Navrhnout novou kuchyň zvládnete i sami nebo  Při plánování kuchyně nezapomínejte na základní ergonomická pravidla.

Před kontaktováním truhláře pro vyrobení kuchyně je vždy dobré udělat se alespoň základní představu o jejím vzhledu. Základní typy přináší článek Proč vyhazovat peníze za architekta?

Kromě barvy a tvaru kuchyně patří mezi základní otázky problém, zda si pořizovat vestavěné či volně stojící spotřebiče. Nejste ještě rozhodnuti? Zkuste si nejdříve přečíst článek Zavřené dveře jsou IN.

Máte malý byt a budete si muset vystačit s malou kuchyní? Popřemýšlejte o barovém pultu, který dokáže výrazně rozšířit pracovní plochu, o jeho výhodách i nevýhodách se dočtete v článku Barový pult v kuchyni, ano či ne.

Velmi důležitou vlastností kuchyně je její barva. Většina zákazníků volí klasické odstíny dřeva, které lze dále kombinovat ve variacích tmavé-světlé dřevo či tmavé dřevo-barva. Jiní se nebojí experimentovat a volí různé barevné odstíny černé, červené apod. s leskem. Proč nevolit bílou barvu kuchyně vysvětluje článek 6 důvodů, proč nemít bílou kuchyni.